Home Wij over ons
wij over ons PDF Afdrukken E-mailadres

De naam Zeeuws knoopje is gekozen omdat het voor ons meerdere betekenissen heeft. In de eerste plaats is zeeuws knoopje een bloeiend plantje en dit past natuurlijk mooi bij het plantencentrum dat als eerste nevenactiviiteit op ons bedrijf ontstond, maar de vergelijking gaat nog verder. We komen namelijk van oorsprong uit Zeeland en daarnaast wonen we in Dronten aan de knooplaan.

Het fruitbedrijf is de oorspronkelijke hoofdtak van ons bedrijf. in 1976 zijn wij uit het ruilverkavelingsgebied van zuid-beveland naar het huidige bedrijf verhuisd. In de loop van de jaren hebben wij een groot aantal land en tuinbouwproducten geteeld. Op dit moment telen wij uitsluitend peren

Het plantencentrum van Zeeuws Knoopje is in 2004 als liefhebberij ontstaan in de 'achtertuin' van ons fruitteeltbedrijf in het buitengebied van de gemeente Dronten. In het eerste jaar werd er op kleine schaal een zeer beperkt aantal planten gekweekt en verkocht aan partikulieren.

In de afgelopen jaren heeft het plantencentrum een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wij leveren inmiddels vrijwel het gehele palet aan (buiten) planten, stuiken en bomen aan een groeiend aantal, voornamelijk particuliere, klanten.

Het grootste deel van het klantenbestand woont in Flevoland, maar ook daarbuiten weten steeds meer mensen ons te vinden. Ondanks de groei van het plantencentrum  blijft de liefde voor alles wat groeit en de aandacht voor de klanten bij ons voorop staan.

de expositie en verkoop van beelden en het aanbieden van workshops beeldhouwen is bij toeval ontstaan. Als liefhebbers van kunst zochten wij wat aankleding voor ons tuincentrum en liepen tegen beelden van Zimbabwaanse kunstenaars aan. Inmiddels hebben wij vele honderden beelden (van klein tot heel groot) staan en in de zomer van 2010 hebben wij een permanente expositieruimte geopend op ons bedrijf.

Daarnaast zijn wij in samenwerking met een kunstenaar beeldhouwworkshops gaan organiseren. In de afgelopen jaren hebben honderden cursisten bij ons een cursus gevolgd.

Ten behoeve van onze eigen cursisten zijn wij ooit op kleine schaal begonnen met het aanleggen van een collectie (ruwe) beeldhouwstenen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een imposante voorraad van zeer diverse steensoorten en maten. Ook veel amateur beeldhouwers hebben ons ondertussen ontdekt.

 
 
CORONA

We kunnen weer beeldhouwen! 

na bijna een jaar zonder beeldhouwers in de loods zijn we weer begonnen. We hebben de beeldhouwruimte en de kantine aangepast zodat we op 1,5 meter kunnen hakken en lunchen. Natuurlijk alleen als je klachten vrij bent...

meer info over de mogelijkheden hieronder of elders op deze site

Tot gauw!

 
Cursus Ton Weerheijm najaar 2021

vanaf September 2021weer ochtend en avondcursussen beeldjhouwen door Ton Weerheijm

Lees meer

 
nieuwe data workshops Harry Beemer

Er zijn nieuwe data in Oktober  voor de beeldhouwworkshops o.l.v. Harry Beemer. 

lees meer

 

Wie is online

We hebben 2 gasten online