Home Wij over ons
wij over ons PDF Afdrukken E-mailadres

De naam Zeeuws knoopje is gekozen omdat het voor ons meerdere betekenissen heeft. In de eerste plaats is zeeuws knoopje een bloeiend plantje en dit past natuurlijk mooi bij het plantencentrum dat als eerste nevenactiviiteit op ons bedrijf ontstond, maar de vergelijking gaat nog verder. We komen namelijk van oorsprong uit Zeeland en daarnaast wonen we in Dronten aan de knooplaan.

 

Het fruitbedrijf is de oorspronkelijke hoofdtak van ons bedrijf. in 1976 zijn wij uit het ruilverkavelingsgebied van zuid-beveland naar het huidige bedrijf verhuisd. In de loop van de jaren hebben wij een groot aantal land en tuinbouwproducten geteeld. Op dit moment telen wij appels en peren op biologische wijzen

 

Het plantencentrum van Zeeuws Knoopje is in 2004 als liefhebberij ontstaan in de 'achtertuin' van ons fruitteeltbedrijf in het buitengebied van de gemeente Dronten. In het eerste jaar werd er op kleine schaal een zeer beperkt aantal planten gekweekt en verkocht aan partikulieren.

In de afgelopen jaren heeft het plantencentrum een sterke ontwikkeling doorgemaakt.  In 2022 heeft Joke besloten te stoppen met de verkoop van planten en uitsluitend verder te gaan met de beeldhouwtak

 

de expositie en verkoop van beelden en het aanbieden van workshops beeldhouwen is bij toeval ontstaan. Als liefhebbers van kunst zochten wij wat aankleding voor ons tuincentrum en liepen tegen beelden van Zimbabwaanse kunstenaars aan. Inmiddels hebben wij vele honderden beelden (van klein tot heel groot) staan en in de zomer van 2010 hebben wij een permanente expositieruimte geopend op ons bedrijf.

Daarnaast zijn wij in samenwerking met een kunstenaar beeldhouwworkshops gaan organiseren. In de afgelopen jaren hebben honderden cursisten bij ons een cursus gevolgd.

Ten behoeve van onze eigen cursisten zijn wij ooit op kleine schaal begonnen met het aanleggen van een collectie (ruwe) beeldhouwstenen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een imposante voorraad van zeer diverse steensoorten en maten. Ook veel amateur beeldhouwers hebben ons ondertussen ontdekt.

 
 
Data beeldhouwen met Harry Beemer

Nieuwe datum voor Mei 2024 

lees meer

 

Wie is online

We hebben 3 gasten online